Veszprém

2015.03.15. 14:46

Sajtónapi ünnepség a szerkesztőségben

Veszprém – A Veszprém Megyei Lapkiadó Vállalat dolgozói, a Napló szerkesztőség újságírói bensőséges házi ünnepségen emlékeztek meg tegnap a magyar sajtó napjáról. Az ünnepségen díjat vehetett át Józsa Benő, a Napló főszerkesztő-helyettese.

Balassa Gergő

Ezt a hírt éppen 25 évvel ezelőtt hozta a Napló: „A vállalat dolgozóit, a Napló munkatársait ebből az alkalomból Szabóné Szalai Mária, a vállalat megbízott igazgatója köszöntötte, majd azt hangoztatta, hogy – az újságíró-szövetség kezdeményezése nyomán – a magyar sajtó napját ma először ünnepeljük március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulóján. Ez a nap ugyanis sajtótörténeti szempontból is jelentős: ekkor jelent meg az első cenzúrázatlan sajtótermék hazánkban.

Mai helyzetünket jól jellemzi, hogy a 142 évvel ezelőtt, az első cenzúrázatlan sajtótermékként megjelent 12 pont követeléseinek többsége ma is aktuális, sok vonatkozásban a sajtószabadság kiteljesítése is. A ma élő újságíró-nemzedék vállalja a nyílt és objektív tájékoztatást, az eszmék, vélemények szabad megfogalmazását, az emberi jogok védelmét, a harcot a visszaélések leleplezésére, kiállást a jogegyenlőség mellett.A továbbiakban az ünnepi köszöntő kitért a vállalat, a Napló mai és várható helyzetének értékelésére, kiemelte, hogy várhatóan hamarosan az itt dolgozóknak is egy versenyhelyzetre kell felkészülni. Jelenlegi pozícióját a Napló csak akkor őrizheti meg, ha érdekes, friss és hiteles információkkal segíti olvasói eligazodását a világban. Ehhez szükséges az is, hogy a szerkesztőség tartson ki meghirdetett pártsemlegessége, függetlensége mellett.Az ünnepség második részében adták át a kiemelkedő munkát végző újságírók és kiadóvállalati dolgozók kitüntetéseit. Az újságírók szavazatai alapján Cserhát József-díjat kapott Józsa Benő, a Napló főszerkesztő-helyettese. (A díjat, amelyet a lapkiadó vállalat és az ott működő társadalmi szervezetek alapítottak, az idén először adtak át.)

Vállalati kiváló dolgozói kitüntetést négyen kaptak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!