Veszprém

2015.04.08. 17:33

Kiválasztják a veszprémi sportuszoda helyszínét

Veszprém - Elkészítette a sportuszoda-építés ütemtervét az önkormányzat, amely tartalmazza a mérföldköveket és állomásokat, jelentette be Némedi Lajos alpolgármester.

Marton Attila

Az ütemterv nem végleges, ugyanis az elképzeléseket a kormánnyal, és a feladat felelősével, a fejlesztési miniszterrel is egyeztetni kell. Idén - feltehetően még áprilisban - kiválasztják a helyszínt, emellett ebben az évben módosíthatják a rendezési tervet, valamint elkészítik a koncepciót. Jövőre az építési és szakhatósági engedélyek beszerzése és a kiviteli tervek készítése következne, az építkezés pedig a jelenlegi tervek szerint 2017-ben indulhatna. Némedi Lajos ismertette a februári konzultáció eredményét is, a városban összesen csaknem kétezer kérdőívet küldtek vissza. A válaszok nyolcvanöt százalékát papíralapú íveken juttatták vissza. Az első kérdésre a válaszadók 99 százaléka válaszolta, örülne, ha a városban sportuszoda épülne. A visszaérkezett vélemények már megoszlanak abban a kérdésben, hol kellene felépülnie a komplexumnak: az ezt firtató kérdésre az ívet kitöltők 46 százaléka a Veszprém Aréna melletti területet javasolta, míg 44 százalékuk a Jutasi úti műfüves futballpálya melletti területet.

Az alpolgármester közölte, mindkét helyszín kapcsán megvalósíthatósági tanulmányt készítenek április végéig. Arra a kérdésre, milyen gyakran látogatná az uszodát, a válaszadók 45 százaléka azt válaszolta, hetente, csaknem 25 százalékuk hetente többször is, közel 12 százalék pedig havonta többször elmenne az új létesítménybe. A válasz-adók közel 99 százaléka támogatja, hogy minden veszprémi gyermek megtanuljon úszni 14 éves koráig. Az ötödik kérdés az uszoda megközelítésére vonatkozott: a kérdőívet kitöltők 43 százaléka tömegközlekedéssel, 32 százaléka gyalog, 16 százaléka pedig autóval menne az uszodához. Némedi Lajos elmondta, a városvezetés fontosnak tartja, hogy a nagy volumenű és sokakat érintő kérdésekben párbeszédre hívja a lakosságot. Hozzátette, a sportuszoda a veszprémiek mellett a környező településeken élők számára is fontos.Az öt kérdést tartalmazó ívet minden háztartásba eljuttatták, valamint a város honlapján is ki lehetett tölteni a felmérés három hete során. Az íveket a megyeszékhely kilenc forgalmas pontján, valamint a város általános és középiskoláiban elhelyezett urnákba dobva juttathatták vissza a válaszadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!