Veszprém

2015.05.07. 18:58

Ladik: jól fogott a szilágyisok tolla

Veszprém - Csütörtök délelőtt a Cholnoky Klubkönyvtár adott otthont a Napló médiavetélkedőjének, a Ladik megyei döntőjének.

Heffler Péter

A május 20-i, kislődi Sobri Jóska Kalandparkban vívandó regionális döntőbe jutásért öt iskola, a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola öt-öt diákja versengett.

A Napló kilencedszer rendezte meg médiavetélkedőjét, melynek csütörtöki megyei döntőjén a május 20-i regionális döntő volt a tét. Az öt tagú csapatoknak újságírói feladatokat kellett megoldani, amiket Ladányi István egyetemi tanár és Aradi Virág PLT-projektvezető zsűrizett. Így többek között tudósítást, interjút, képaláírást és oknyomozó riportot kellett készíteniük a diákoknak.

 

– Egy baráti társasággal képviseljük az iskolát, így maga a vetélkedő is remek szórakozás – mondta Galambos Dominika, a Hriszto Botev Általános Iskola tanulója, majd hozzátette, hogy az interjú készítése nyerte el legjobban a tetszésüket. Szintén ez a feladat volt a Szilágyi iskola diákjainak a kedvence.

– Külön feladatokkal készültünk a vetélkedő előtti napon, és már nagyon vártuk a döntőt – árulta el Csuta Áron szilágyis tanuló. Az első helyet a veszprémi Szilágyi iskola szerezte meg, második lett a herendi oktatási intézmény, harmadik a füredi általános iskola, negyedik a Hriszto Botev iskola, ötödik pedig a városlődi iskola kislődi tagintézménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!