Veszprém

2015.05.29. 12:08

Kiállítás nyílt a Jutas városrész történetéről

Veszprém – Közel öt évtizedes múltra tekint vissza a Jutasi úti lakótelep. A városrészen élők jólétét segítő, közösségépítési céllal indult szociális városrehabilitációs projekt immár a végéhez közeledik – hangzott el a Városházán, a Kép emlékezete című kiállítás megnyitóján.

Szám Dorottya

Némethné Károlyi Jolán a beszédében elmondta, hogy a projekt a város rehabilitációjához kapcsolódik. Célja, hogy a lakótelepeken megújuljanak a közterek, szépüljenek a zöld terek, közösségi terek jöjjenek létre és segítséget kapjanak a város polgárai a lakásfelújításhoz és az energetikai korszerűsítéshez.

- Veszprémben ez mind sikeresen megvalósult. Különösen nagy öröm számunkra, hogy a Haszkovó 18. előtti Jutas ABC melletti kis piac felújítása is megvalósult, akárcsak az óvoda teljes újjáépítése – fogalmazott Némethné Károlyi Jolán, a városrész egyik önkormányzati képviselője. Hozzátette, hogy leszakadást megelőző, jelentősebb felújítások nem voltak a Haszkovón az elmúlt évtizedekben.

- A szociális városrehabilitáció projekt keretében a Művészetek Háza hét, úgynevezett soft programot gondozott, ezek egyike a Kép emlékezete, amely a Jutas városrész történetével ismertette meg az érdeklődőket Archív felvételeket gyűjtöttünk, ellátogattunk a levéltárba és a könyvtárba, hogy helytörténeti dokumentumokat kutassunk fel. Magánszemélyektől, gyűjtőktől, helytörténeti kutatóktól értékes fényképeket kaptunk, melyeket gyerekekkel és fiatalokkal dolgoztunk fel. Az akcióközpontja a Báthory István Általános Iskola volt. Az intézmény pedagógusainak segítségével a diákok különböző művészeti technikákkal és képalkotási eljárásokkal ismerkedhettek meg - tudtuk meg Hegyeshalmi László képzőművésztől, a Művészetek Háza igazgatójától, aki elmondta azt is, hogy június 8-án lesz az utolsó program, falvetítés a Stromfeld Aurél utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!