Veszprém

2015.05.06. 13:28

Kiemelkedő diákok

Veszprém - A Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai kiemelkedően szerepeltek az országos versenyeken.

Balla Emőke

Szolnok adott otthont a tanév Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye országos döntőjének. Az építészeti és építési alapismeretek tantárgyi verseny országos elődöntőjén nyújtott teljesítménye alapján a Táncsics Mihály Szakközépiskola két végzős diákja, Horváth Petra és Kemény Gergő Áron az országos döntőbe, a harminc legjobb eredményt elérő tanuló közé került. Az érettségi tantárgy országos versenyének első helyezettje Horváth Petra lett, Kemény Gergő Áron a 21. helyezést érte el.

Horváth Petra és tanára, Tölgyesi Ákos a szolnoki díjátadón
Fotó: Táncsics Mihály Szakközépiskola

A győri XXI. Nemzetközi Építész Diákkonferencia fő témája a világörökség volt. Az iskolák öt kategóriában versengtek. A statikai híd-modellezés versenyben Brunner Zsolt győzött, az építészeti logikai vetélkedőt Molnár Bence nyerte. Az iskolák közötti világörökség vetélkedőn a Táncsics iskola csapata (Burián Péter, Brunner Zsolt, Molnár Bence) ezüstérmes lett. A színház-építészettörténeti tablóversenyben bronzérmes lett a Fodor Flóra és Horváth Ferenc műemlékfenntartó technikus diákok által készített tabló a veszprémi színházról. A Kapu-kerítés felmérési pályázaton első díjat nyert a veszprémi zsidó iskola vaskapuját felmérő Brunner Zsolt és Molnár Bence páros.

A Szakma Kiváló Tanulója versenyen budapesti döntőjén első helyezést ért el Széll Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!