Veszprém

2015.07.09. 17:28

Koronával ékesítettékfel a magyar címert - ezt írta 25 éve a Napló

A parlament rendkívüli ülésszakán a Magyar Köztársaság Alkotmánya címerre vonatkozó módosításáról is tárgyalt és döntött.

Napló információ

Erről a Napló 25 esztendővel ezelőtt számolt be. Mivel az országgyűlés egy korábbi ülésén nem sikerült dönteni a címer kérdésében, most újra napirendjére tűzte a ház ezt a témát. Balsai István igazságügy-miniszter előadta, hogy a kormány ezúttal csak egyetlen javaslatot terjeszt a plénum elé, mégpedig a koronás kis címert.

Antall József miniszterelnök is szót kért a vitában, kijelentve: nem tartja indokoltnak, hogy heraldikai, közjogi vagy politikai érvekkel folytatódjék a polémia. Tarthatatlan - mondotta , hogy Magyarország továbbra is megtartsa régi kommunista címerét, mihamarabb dönteni kell tehát ebben a kérdésben.

Kövér László (Fidesz) hevesen ellenezte, hogy morális nyomással próbálják többen - köztük a miniszterelnök is - a képviselőket döntésre kényszeríteni.

Az országgyűlés kétharmados szavazattöbbséggel Magyarország állami címerévé nyilvánította a koronával ékes címert. A képviselők felállva tapsolták meg a döntést, majd elénekelték a Himnuszt.

Az országgyűlés kétharmados szavazattöbbséggel Magyaror-szág állami címerévé nyilvánította a koronával ékes címert. Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!