Veszprém

2015.10.08. 11:20

Kötődünk az észtekhez

Veszprém - Észt ételekkel, iparművészeti bemutatóval, előadásokkal és filmvetítéssel egybekötött észt estet szervezett a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület (VEMAFI) az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Szám Dorottya

Teltház mellett zajlott a VEMAFI legutóbbi rendezvénye, az Osztjuk az észt című est október 7-én. Szoboszlai Andrástól, a VEMAFI elnökétől megtudtuk, hogy az estet két apropóból szervezték.

Szoboszlai András, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület elnöke
Fotó: archív

- A VEMAFI a Magyarországi Észt Intézet partnere lett. Eddig nem volt hivatalos kulturális képviselet Veszprémben Észtország részéről, ettől az évtől azonban az egyesületen keresztül az észt programok is elérhetővé válnak. Az, hogy a VEMAFI az észt kultúrát is képviselni szándékozik, akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor a magyarországi Észt Nagykövetséget bezárták Budapesten. Úgy gondolom, kötődünk az észtekhez, amit kötelessége felvállalnia a 35 éve működő egyesületnek. Ezért indult el az az észt programsorozat, amelynek ez az első rendezvénye. A másik ok, amiért életre hívtuk a programot az az, hogy jövőre Veszprém fogja viselni a Finnugor Kulturális Főváros nevet egy teljes éven keresztül. Ennek egyik fő pillére Észtország és az észt kultúra lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!