Veszprém

2015.11.06. 10:12

Szokatlan húzással készült a Grease koreográfusa (x)

Veszprém – Komoly életérzés, fiatalság és kamaszkor! A Grease néhány szóban Bakó Gábor koreográfus szemével. Ám a világ első számú partymusicalje sokkal több annál, mint egy vattacukros álomvilág. Az ’50-es évek amerikai mindennapjait bemutató darabot ismét magyar színpadon láthatja a közönség!

Napló információ

– Szeretném, ha az egész darabnak üzenete lenne az ifjúság számára, hogy volt egy ilyen kor, amikor így udvaroltak a fiúk a lányoknak. Izgalmas esték, nyári kalandok Nem az a fajta kamaszkor, amikor a számítógép előtt ülünk és nyomkodjuk a billentyűket. Az emberek egymás szemébe nézve, együtt élik meg az élményeket, nem pedig a képernyő előtt ülve. A Grease üzenet a szabadságról, hogy lehet rózsaszínben létezni, ki lehet találni egyenruhát, lehet csapatban gondolkodni – magyarázta Bakó Gábor, aki szerint nem volt egyszerű feladat megformálni a nagybetűs életbe kilépő fiatalokat.

Bakó Gábor elárulta: természetesen a lenyűgöző koreográfiában emelésekből és akrobatikus táncelemekből sincs hiány, a főszereplő Danny Zukót és Sandy Dumbrowskit pedig különösen megdolgoztatta. Vastag Csaba és Görgényi Fruzsina aprólékos munkájának gyümölcse azonban látványos produkció.

– Csabi nagyon jól táncol, Fruzsi pedig jó alkat, dolgoztunk már együtt egy másik produkció kapcsán is. Természetesen vannak akrobatikus jeleneteik, de a legnagyobb kihívást, azt hiszem, hogy a táncverseny jelentette, amelynél olyan képi megjelenítést kellett alkotnunk, hogy ha azt New Yorkban látná a közönség, akkor is megállja a helyét.

A Grease című musicalt a Veszprém Arénában november 7-én láthatja a közönség.További információk: www.grease.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!