Veszprém

2015.12.04. 20:03

Motoron jött a Mikulás

Veszprém - A Veszprémi Motoros Egyesület tagjai az előző évhez hasonlóan ismét Mikulásnak öltözve, motorokkal érkezve pöfögtek be a veszprémi Tüzér utcában lakó, fogyatékkal élő gyerekek otthonába, hogy átadják nekik apró ajándékaikat pénteken délután.

Balogh Ákos

Különleges látványt nyújtott a városban járóknak az a nagyjából tucatnyi motoros, akik Mikulásnak öltözve konvojban járták végig Veszprém utcáit, hogy végül a Tüzér utcában lakó fogyatékkal élő gyerekeknek juttassák el ajándékaikat.

A gyerekek kitörő örömmel fogadták a Mikulásokat, karácsonyi zenés műsorral kedveskedtek nekik, majd a puttonyokból hamarosan előkerültek a gyümölcsök, édességek, színes ceruzák, kréták, jegyzetfüzetek, szőrmókok, melyekből mindenki kiválaszthatta a számára legkedvesebbet.

A most Mikulásként visszatérők évek óta ápolnak jó kapcsolatot a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének veszprémi telephelyével, nemrégiben egy, a Veszprémi Motoros Egyesület által épített veterán Pannónia T5-ös motorkerékpárt árvereztek el, az így befolyt több mint hárommillió forintból pedig különböző felújításokat végezhettek el az intézményben, és a fogyatékkal élő gyermekek mindennapjait segítő eszközöket is vásárolhattak.

A motorosok azt mondják, szívesen segítik az intézményt, ahogy az előző évben és idén, úgy jövőre is biztosan eljönnek hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!