Veszprém

2016.01.06. 12:26

A Fidelitas a betelepítési kvóta ellen

Veszprém - A bevándorlás a fiatalok jövőjét és biztonságát veszélyezteti, mondta Hegedűs Barbara.

Balla Emőke

A Fidelitas országos alelnöke kiemelte: a Fidelitas a kezdetektől csatlakozott a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtéshez, Veszprémben is aktívan gyűjti az aláírásokat. Hegedűs Barbara szerint a kvótarendszer nem jelent megoldást a jelenlegi migrációs nyomásra, ezért a Fidelitas nem támogatja azt. A kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget, a bűnözést, meghívást jelent további migránsok számára.

Véleménye szerint az Európai Unió nincs felkészülve egy ekkora mértékű bevándorlási hullámra. A bevándorlás, kötelező betelepítési kvóta fenyegeti a fiatalok jövőjét, biztonságát, ezért örülünk, hogy sok fiatal fontosnak találta a kezdeményezés mellé állni, közölte az országos alelnök.

Szeretnék, ha a fiatalok minél több információhoz jutnának a migrációs válsággal kapcsolatban. A Fidelitas veszprémi csoportja közéleti fórumra hívta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt, aki január 13-án 17 órakor tart előadást az agórában, a Városi Művelődési Központban, A migrációs válság árnyékában - Európa jelenlegi biztonságpolitikai kihívásai címmel.

Az aláírásgyűjtés folytatódik, a város több pontján, illetve személyesen gyűjtik az aláírásokat. Veszprémben eddig több mint 10 ezren írták alá az íveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!