Veszprém

2016.01.17. 16:41

Élenjáró bakancsosok

Veszprém - Küldöttgyűlést tartott a stadion tanácstermében a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség, a szervezet idén ünnepli megalakulásának 65. évfordulóját.

Jákói Bernadett

– Nagyon büszkék lehetünk már a kezdetektől a szövetség munkájára, tevékenységére, a természetjárásban, szabadidősportban elért eredményeire, létrehozóira, tagszervezeteink egykori és mai vezetőire, illetve magukra a természetjáró aktivistákra – mondta Mag Éva, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke.

A VMTSZ tagszervezete, a veszprémi Bakony Természetbarát Egyesület is ez évben jubilál, 1951-es létrejöttének 65, a rendszerváltás utáni újraalakulás 25 éves évfordulójára emlékezik a népes turistatársadalom idén. Az Építők Természetbarát Sportegyesület a megalakulásának 40. évét köszöntheti ebben az évben. A megyei szövetség számos túraprogrammal, rendezvénnyel várja majd a résztvevőket.

Dürgő Ágnes, az Ajkai Kórház Sportegyesület, Bachstadt János, az ajkai  Bánki Donát Természetbarát Sportegyesület és Szilágyi László, az Építők Természetbarát Sportegyesület képviseletében vehette át a megyei szövetség serlegét (Fotó: Jákói Bernadett)

A küldöttgyűlésen az elmúlt év szervezeti beszámolója mellett elismerések és minősítések átadására került sor. Egyéni teljesítők vehették át okleveleiket és serlegeiket a vezetőségtől. A Veszprém megye legjobb férfi gyalogos túrázója elismerést az ajkai Szalai József kapta. A felnőtt női kerékpáros kategóriát Bachstadt Ildikó, a  férfiaknál Garbai Gábor ajkai túrázó képviselte. A legeredményesebb felnőtt férfi vízi túrázó szintén ajkai Lukács József lett. A Veszprém megye bakancsosa címet egy éven belüli három túramozgalom teljesítésével lehet megszerezni, tavaly öten – közülük négyen győri sportegyesületből – teljesítették sikeresen, nekik kupát adományozott a vezetőség. 2015-ben a legsikeresebb megyei tagszervezet az ajkai Bánki Donát Természetbarát Sportegyesület, második helyen a veszprémi Építők Természetbarát Sport Egyesület, harmadik helyen az Ajkai Kórház Sportegyesület végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!