Veszprém

2016.02.02. 17:10

Furulya- és citeraszó a farsangon

Veszprém - Jelmezes felvonulással és a pedagógusok mókás Hófehérke és a hét törpe táncával kezdődött az idei farsangi délután a veszprémi Padányi katolikus általános iskolában.

Jákói Bernadett

Az ősz óta citerán tanuló gyerekek is első alkalommal mutatkoztak be bakonyi gyermekdalokból és mondókákból összeállított dalcsokrukkal. Az énekkaros diákok által furulyával kísért, majd citerákkal megszólaltatott dallamok kissé rendhagyónak tűntek a báli forgatagban. - A hangszeres előadás minden évben iskolai rendezvényünk színfoltja, mivel sok tanulónk zeneiskolás, így ők is lehetőséget kaptak a fellépésre, bemutatkozásra. A citerával a tanév eleje óta ismerkednek, ez volt az első nyilvános kiselőadásuk a közönség előtt - mondta el Zsilinszky Cecília, az énekkarosok és a hangszeresek bemutatkozó műsorait felkészítő tanára.

Az alsósok farsangi műsorán jelmezben adták elő népdalcsokrukat a kezdő citeraszakkör tagjai
Fotó: Jákói Bernadett

Tímár Lajos táncoktató az érdeklődőknek klasszikus tánclépéseket tanított a farsangi rendezvényen: az intézményben a tánckultúra elsajátítására az iskolai testnevelési órák keretében is lehetőség adódik. A vidám délutáni rendezvény tombolával, zsákbamacskával és közös tánccal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!