Veszprém

2016.03.18. 16:18

Hiányzó szeméttárolók a lakótelepen

Veszprém – Keveselli a köztéri hulladékgyűjtő edények számát a Jutasi úti lakótelepen élő olvasónk, emiatt szerinte szemetesebb is az utca.

Marton Attila

A Haszkovó úti buszfordulótól indult kutyát sétáltatni a vasútállomás felé Rácz Benjaminné, aki azonban a több mint fél kilométeres szakaszon egyetlen egy kukát sem talált, meglepetésére még a megállókban sem, amibe az előírásoknak megfelelően kötelezően összeszedett kutyaürüléket eldobhatta volna. Olvasónk szerint a probléma sokakat érint, hiszen a közeli társasházakban számos kutyatulajdonos lakik, akik rendszeresen viszik sétálni az ebeket. Rácz Benjaminné elmondása szerint a Bóbita óvoda előtti útszakaszon sem találni egyetlen szemetest sem, emiatt ott is sok az eldobott hulladék.

–  A hulladékgyűjtő edények kihelyezése nem a VKSZ Zrt. feladata, az önkormányzat hatáskörébe tartozik – közölte érdeklődésünkre Sudár László, a társaság köztisztasági és parkgondozási csoportvezetője. Hozzátette, az olvasónk által jelzett szakaszon a laktanya előtti buszmegállóból átmenetileg hiányzik a hulladékgyűjtő, mert az edényt megrongálták, a többi buszmegállóban azonban az osztályvezető szerint megvannak az edények. Kutyaürülék-gyűjtő edény a Pöltenberg utca melletti parkban és az Aulich utcában található legközelebb. 

–  A megyeszékhelyen mintegy 680 utcai hulladékgyűjtő és 38 darab kutyaürülék-gyűjtő edény van, az edények száma minden évben tíz–tizenöt darabbal nő – tette hozzá Sudár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!