Veszprém

2016.04.17. 18:13

Háromlábú kutya halálát okozta egy pitbull

Veszprém - Húsz métert vonszolta még magát a szétmarcangolt kutyám, akit legalább ötven-hatvan harapás ért, így találtuk meg véresen, erőtlenül – idézte fájdalommal szeretett kedvence utolsó óráját a veszprémi Rieger Péter. Szomszédja, akinek kutyája szétmarcangolta az állatot, nagyon sajnálja a történteket.

Kovács Erika

- A szomszédom hívott csütörtökön éjszaka, hogy megint összeverekedtek a kutyák, de az enyémhez nem tud odamenni, mert morog rá. Szegény, biztosan utolsó leheletével is védte a területet, pedig nem emiatt tartottuk a telepen - említette szomorúan Rieger Péter egy kádártai telephelyen, ahol a kutyája élt, és ő csütörtökön éjszaka a hír hallatán azonnal odament hozzá. Mint mondta, valaki látta a borzalmas verekedést, és szólt a pitbull gazdájának, aki aztán felhívta őt.

Rieger Péter utalt rá az Ördög névre hallgató kis keverék állatot nem  az őrzés miatt tartották a telephelyen, hanem családjával emeletes házban lakik, és Kádártán ideálisabb körülmények között élhetett a kutya, akit 12 évvel ezelőtt kidobva találtak a környéken lesoványodva, az éhhalál küszöbén, csont és bőr állapotban. Akkor hazavitték és azóta is nagy kedvence volt a családnak és a kádártai telepen a környékbelieknek, mert a keverék kutya nagyon kedves, barátságos jószág hírében állt, mindenki nagyon szerette.

Rieger Péter felidézte, egy évvel ezelőtt is kiszökött a szomszéd pittbulja és akkor is megtámadta az ő kutyáját, aki ezúttal is nekiment. Egy éve is számtalan harapás érte Ördögöt, akinek akkor is mindene megsérült a verekedés közben, és végül le kellett amputálni a jobb első lábát. Akkor nagyon megkérte a szomszédját arra, zárja el a kutyáját, hogy többé ne tudjon kiszökni. A mostani verekedésnél is szétmarcangolta a másik Ördögöt, és a jobb hátsó lábát csak a bőr tartotta össze, ezért az orvos az állat elaltatását javasolta.

Rieger Péter mutatja a vérnyomokat, ahol szeretett kutyáját szétmarcangolta a pitbull

- Ebbe más megoldás híján nagy fájdalommal csütörtökön éjszaka kénytelen voltam beleegyezni, hiszen a kutyám két lábbal hogyan élhetett volna tovább – mutatott a helyszínen a még ott levő vérnyomokra Péter, ahol a pitbull szétmarcangolta kedvencét. Aztán mutatta, hogy még húsz méter vonszolta el magát a szerencsétlen állat, ahol végül ő rátalált  felismerhetetlenségig összemart állatra. Rieger Péter arról is beszélt, hogy az állatkórház ügyeleti számán csütörtökön éjjel az állatorvos ajkai volt, így odavitték a súlyosan megsérült állatot.

Ördög, a háromlábú kutya, akit el kellett altatni az újabb pitbull támadás miatt  (Fotó: Rieger Péter)

- Nagyon szomorúan érint  minket az eset, Ördögöt édesanyám kertjében temettük el. A szomszédom tavaly átvállalta az állatorvosi költségeket, most is ugyanezt felajánlotta, meg azt is mondta, hoz egy kutyát is – mondta Péter, hozzátéve, ez tisztességes eljárásnak tartja, de most pénzt nem fogadott el és kutyát sem kért. Azt nem érti, hogy aki pitbullt tart, az miért nincs tisztában kutyája tulajdonságaival? A feljelentéstől eltekint, mert ezzel Ördögöt már nem lehet visszahozni, de azt kérte szomszédjától, vagy vigyék el a kutyáját vagy altassák el, mert a történtek alapján szerinte kiszámíthatatlan. –Nem ítélkezem a fajták felett, de nagyon jó lenne, ha azok a gazdák, akik pitbullt és hozzá hasonló fajtájú kutyákat tartanak, legyenek tisztában az állat tulajdonságaival minden körülmények között – fogalmazott Rieger Péter.

Eigner Viktória pittbuljával, Johnny-val

Eigner Viktória, a szomszéd elismerte azt, hogy kutyája támadt neki Ördögnek, és mint mondta, nagyon sajnálja  a történteket. Állította, hogy az ő hibája miatt történt minden, mert vendégek voltak náluk és ő nyitva felejtette a kaput, ahol kutyája kiszökött, akit ők jámbor állatnak tartanak, kislányukkal is békében él, meg Ördöggel is jóban volt kezdetben. – A közelben egy palotapincsivel is barátkozik a kutyám, Johnny – mondta Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!