Veszprém

2016.05.11. 13:50

Díjazták a gyerekeket

Veszprém - Több mint száz család járta végig az ötödik alkalommal meghirdetett programot. A Sétál a család rendezvényen résztvevők plakettet és oklevelet kaptak.

Balla Emőke

A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktató Központ, a Veszprém Megyei Levéltár és a megyei könyvtár helyismereti gyűjteménye öt évvel ezelőtt hozta létre az interaktív honismereti programot. A Sétál a család abban nyújt segítséget, hogyan lehet a legfiatalabb, mindenre nyitott, érdeklődő óvodáskorú, öt-hét éves gyermekek részére megismertetni az ezeréves ősi várost, Veszprém látnivalóit, jellegzetes épületeit, sajátos kultúrtörténeti műemlékeit. A 2012/13-as tanévben a veszprémi általános iskolások alsó tagozata számára is kidolgozták a programot így az óvodások mellett a kisiskolások is bekapcsolódhattak a sétába.

Azok a gyerekek, akik az egész útvonalat végigjárták, plakettet kaptak Gizella királynétól Fotó: Penovác Károly

Idén ötödik alkalommal hirdették meg a játékot, az előírt útvonalat több mint százan járták végig. A családi sétákon résztvevők fotókat, rajzokat készítettek, feljegyzéseket írtak, Veszprém különböző pontjait bejárva teljesítették a feladatokat. A program helyismereti információkat nyújt családoknak és egyben alkalmat ad az együttlétre, a közös kirándulásra. A kijelölt útvonalat részleteiben is lehet teljesíteni. A Gizella napokon, a jezsuita templomban tartott díjátadón azok a gyerekek, akik az egész útvonalat végigjárták, Lendvai István szobrászművész plakettjét kapták, akik csak egy részét sétálták végig, oklevelet vehettek át. Idén a Kozmutza iskola, valamint a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete tagjai is végigjárták az útvonalat.

A díjátadáson Némedi Lajos alpolgármester azt mondta, a Sétál a család program öt évében közel 500 kisgyerek fedezte fel családjával a várost. Néhányan közülük mind az öt évben részt vettek a sétán, megismerve ezáltal Veszprém jeles eseményekben gazdag múltját, történelmi emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!