Veszprém

2016.05.21. 11:34

Hit és kultúra

Veszprém - A Nyugat-magyarországi Kolping családok kulturális műsorral mutatkoztak be a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán tartott rendezvényen.

Balla Emőke

Válaszút előtt áll a kereszténység, a megmaradáshoz elengedhetetlen, hogy a közösségek összetartsanak, megőrizzük hitünket és kultúránkat, melyet őseinktől örököltünk, köszöntötte a tizenegyedik alkalommal rendezett találkozó részvevőit Laposa Norbert. Az atya szerint a Kolping családok nyitott és befogadó közösségek, szeretettel figyelnek egymásra, örülnek az új tagoknak, a találkozásoknak, együttléteknek. Némedi Lajos megköszönte a Kolping családok áldozatos, nemes és hasznos tevékenységét mai zaklatott, békétlen társadalmunkban. Veszprém alpolgármestere hangsúlyozta, a keresztények, katolikusok tudják, hogy az élet alapja a hit, csak hit által válhatunk emberré igazán.

A Nyugat-magyarországi Körzeti Kolping Szövetség 1996-ban szervezte meg az első programot, ahol a régió Kolping családjai bemutatkozhatnak egymásnak, jól érezhetik magukat. Azóta két évenként találkoztak, az idei Kolping fesztiválon százötvenen vettek részt, tájékoztatott Méboldné Rikk Valéria, a Veszprémi Kolping család elnöke.

Az irgalmasság évében az irgalmasságról tartott előadást Hargitai Rita. Az irgalmasság a keresztényi lét központja, Isten embersége, az emberiség jövője. Együtt érző, segíteni akaró részvét, a szenvedőhöz lehajló jóság, készség a megbocsájtásra, fogalmazott az előadásban, melyben az irgalmasság ünnepéről, szent évéről és cselekedeteiről beszélt.

A fesztiválon énekes, gitáros, verses műsorral mutatkozott be a Veszprémi Kolping család. Délután a pápai, badacsonytomaji, a balatonföldvári és ősi Kolping családok és a veszprémfajszi asszonykórus lépnek fel. A Vakok és gyengén látók ajkai csoportja első alkalommal vesz részt a rendezvényen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!