Veszprém

2016.12.28. 20:50

Az Örömhír óvoda kicsinyei szerepeltek

Veszprém - Az ötéves Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda három csoportjában lelkesen készültek a karácsonyi ünnepekre.

Balla Emőke

Az Örömhír óvodában lázas tervezgetéssel, készülődéssel telt advent ideje. Mézeskalácsot sütöttek, Luca-búzát ültettek, ajándékokat készítettek a családoknak. A meglepetések készítéséből a szülők is kivették a részüket.

Az óvoda falai, ablakai karácsonyi díszben pompáztak. Az ünnep előtti napokon felállították a betlehemi jászlat a folyosón, hétről hétre meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit, karácsonyi énekeket, verseket mondogattak.

Az Örömhír óvoda Bárányka csoportja betlehemes játéka Fotó: Csiszár Zoltán

- Napról napra megismertük a Mennyei Atya megmentő, megváltó tervét, átélhettük Isten szeretetét - mondta Rádóczy Ágnes óvodavezető.

A veszprémi evangélikus gyülekezet életében hagyomány, hogy az ünnepekhez közeledve istentisztelet előtt műsort mutatnak be az óvodások. Karácsony előtt az Örömhír óvoda Bárányka csoportosai betlehemes játékkal készültek a templomi szolgálatra.
A gyermekeket mindegyik adventi napon meglepetéssel ajándékozták meg, például a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola diákjainak betlehemes műsorával, hangszeres játékkal, karácsonyi történettel, kirándulással.

Az ünneplésből a családokat sem hagyták ki, a karácsony előtti napokban velük együtt ünnepeltek. Előbb a csoportokban látták vendégül a szülőket, testvéreket, majd közös istentisztelettel, kézműves-foglalkozással folytatódott a délután, a megfáradtak a karácsonyi kápolnában csendesedhettek el.

Az óvodai karácsonyi ünnepségen kicsik és nagyok ünnepi ruhába öltözve útra keltek az örömhírt hozó angyal szavát követve, Jézushoz siettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!