Veszprém

2016.12.28. 20:44

Gyökerek és szárnyak

Veszprém - M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendező és Gózon Ákos tudományos újságíró lesz a vendége a Gyökerek és szárnyak című sorozatnak.

Laskovics Márió

M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendezővel és Gózon Ákos tudományos újságíróval Márkusné Vörös Hajnalka főlevéltáros, a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélget a Csermák Antal Zeneiskolában január 6-án 17 órakor.

M. Tóth Géza Pájer Sáránál csellózott 10 évig, majd nagybőgőn tanult Mozsdényi Györgytől. Az Iparművészeti Főiskolán animációsfilm-rendező szakon diplomázott 1992-ben. A Kedd nevű animációs stúdió alapítója és vezetője.

2007-ben Maestro című rövidfilmjét az Amerikai Filmakadémia a legjobb animációs rövidfilm kategóriában Oscar-díjra jelölte. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora.

Gózon Ákos Szirbek Józsefnénél zongorázott. Angliában tanult újságírást, majd másfél évtizeden át dolgozott vezető szerkesztőként a Magyar Rádióban és Televízióban. A Tehetséghidak program kommunikációs tanácsadója. Akadémiai-díjas, Hevesi Endre-díjas, az Élet és Tudomány főszerkesztője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!