Veszprém

2017.04.08. 16:20

Gombrich Mester Művészeti Tanodája a Tavaszi Tekergőn

Veszprém – Kicsik és nagyok ragadtak ecsetet szombaton a TájÚjratervezés – Veszprém 60761 színe elnevezésű rendezvényen, hogy új köntöst adjanak Veszprém olyan ikonikus épületeinek, mint a Tűztorony, Hangvilla, István és Gizella szobor, Érseki Palota, vagy a Viadukt.

Rieger Zsanett

Tíz méter hosszú vásznon, tizenkét épület, huszonöt doboz festék, és hatvan ecset várta az alkotni vágyókat. A Polgármesteri Hivatal előtt leterített vászon a szivárvány minden színében pompázott, ahogy a Tavaszi Tekergő Veszprémi Turisztikai Szezonnyitó és Vásárra kilátogató családok megtöltötték színnel és élettel, az eseményt a kézműves vásár keretében rendezték meg.

Párnákon térdelve alkottak kicsik és nagyok. Újraszínezték a várost Fotó: Balogh Ákos

A szervező Gombrich Mester Művészeti Tanodája volt, akik a tavalyi Turisztikai Szezonnyitón aratott siker után idén is folytatták a közösségi festményszínező továbbrajzolását.

A borult idő ellenére idén is sokan telepedtek le a vászon elé, hogy újragondolják Veszprém híres épületeit, az alkotás kényelmes voltát pedig színes párnák biztosították a résztvevők számára. Hajdu Franciska tanodavezető elmondta, a tervek szerint az elkészült alkotás a Hangvillában lesz kiállítva. Az E. H. Gombrichról elnevezett tanoda célja, hogy a gyerekek vizuális kultúráját fejlessze, amihez hozzátartozik a művészettörténet ismerete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!