Veszprém

2017.05.18. 17:33

Horváth Balázsra emlékeznek

Horváth Balázs emlékére dombormű reliefet avatnak május 23-án, a rendszerváltás utáni első magyar kormány megalakulásának napján.

Balla Emőke

Horváth Balázs Antall József miniszterelnök kormányában belügyminiszter, a miniszterelnök helyettese volt. 1990-től 1991-ig a határon túli magyarokkal foglalkozó tárca nélküli miniszter, 1991 és 1993 között a sportirányításért, valamint az országgyűlés és a kormány közötti kapcsolattartásért illetékes tárca nélküli miniszter. 1998-tól minden választáson egyéni mandátumot szerzett. 1998 és 2004 között az MDF frakcióvezető-helyettese, a 2006-os választáson az Fidesz színeiben jutott be az országgyűlésbe.

Az ő emlékére készült dombormű relief a Veszprém a Kereszténységért Alapítvány és a Kereszténydemokrata Néppárt Veszprémi Városi Szervezete kezdeményezésére, tájékoztatott Nánássy Elek, az alapítvány elnöke és Latorczai János, a KDNP veszprémi szervezetének elnöke. Az alapítvány és a KDNP közösen döntött a helyszínről; Hatala Péter szobrászművész, a KDNP tagjának bronz alkotását a Városháza B épületének falán helyezik el.

A reliefet Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke avatja fel május 23-án 10 órakor. A városháza aulájában Horváth Balázs emlékkiállítás nyílik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!