Veszprém

2017.08.30. 18:00

Szín-Vonal: művészetoktatás Veszprémben is

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, a badacsonytomaji Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola a szülők megkeresésére szeptembertől Veszprémben is beindítja az iskolarendszerű alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti ágát.

Tóth B. Zsuzsa

A tehetséggondozásért a miniszter által Bonis-Bona-díjjal kitüntetett intézmény vezetője, Baranyai Zoltánné elmondta lapunknak, hogy a korán elkezdett képzőművészeti nevelés nagyon eredményesen hat a tanulók teljesítményére, kiválóan fejleszti az írási, olvasási, logikai képességeket. A vizuális művészeti nevelés a tanulók ismereteit gyakorlati tapasztalatok által gazdagítja, miközben fejleszti kifejezőkészségüket, kézügyességüket, kreativitásukat, akarati tulajdonságaikat. Formálja a szépérzéket, a térlátást, megtanítja, hogyan lehet a felmerülő kihívásokat megoldani, tervezni, alkotni. A művészetoktatás elősegíti, hogy a gyermekek nyitottak legyenek a szépre, az értelmes életre, a szabad idő hasznos eltöltésére. Az alkotó munka sikerélményt biztosít, és ez kihat a mindennapi tevékenységükre, életükre. Az intézmény célja a személyiség pozitív fejlesztése, mindezek mellett megnyitja az utat a kreatív- és kulturális ágazat, a reklám, a film, a digitális világ, az építészet, a képző- és iparművészet, a forma- és divattervezés, valamint a kézművesség irányába is.

A Szín-Vonal iskola nyári táboraiban a képző- és iparművészet ágaival is megismerkedtek a diákok
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A művészeti iskola pedagógusai a Báthory, a Botev, a Cholnoky és a Gyulaffy László Általános Iskolában várják szeptembertől azokat a gyerekeket, akik igénylik az értelmes, játékos fejlesztő foglalkozásokat, akik szeretnék kreativitásukat előhívni, szeretnének a legkülönbözőbb anyagok - gyapjú, textil, bőr, üveg, fém - alakíthatóságát, a nemezelést, batikolást, zománcozást megtapasztalni.

Az általános iskolai tanulók kipróbálhatják, hogy a konstruálás, a képző- vagy iparművészet, a kézművesség, a divat-, a formatervezés vagy a design területén mire képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!