Veszprém

2017.08.30. 16:55

Új borítást kapott a Dózsa iskola sportpályája

A korábbi aszfaltburkolatú sportpálya helyett korszerű gumifelületen sportolhatnak a veszprémi Dózsa iskola diákjai az új tanévtől.

Marton Attila

A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kültéri sportpályán már megsüllyedt az aszfalt, rekonstrukciója időszerűvé vált. Az önkormányzat beruházásában egy megfelelő élettartamú, költséghatékony fenntartású, alacsony karbantartási költségű, multifunkcionális sportfelület váltja fel a korábbi aszfaltozott sportpályát, mondta Lamos Péter városfejlesztési irodavezető.

Az aszfaltos, betonos sportpályát elbontották, a helyén korszerű gumiborítású felületet alakítottak ki
Fotó: Balogh Ákos

Az elbontott betonalapú pálya helyén egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, helyben öntött kétrétegű gumiburkolatot telepítettek. A pályát körben egy méter magas palánk és felette négy méter magas labdafogó háló határolja majd. A pálya hosszirányban kézilabdapályaként használható, keresztirányban két kosárlabdapályának felel meg. A sportpálya hosszanti oldalain térköves járdát építettek ki, a kialakításnak köszönhetően a pálya felületéről egy speciális rendszer gyűjti és vezeti el a vizet.

A munkálatok augusztus elején kezdődtek és a napokban fejeződnek be. A mintegy 31 millió forintos fejlesztést az önkormányzat finanszírozta, a forrást a Veszprémi Tankerületi Központ közel 700 ezer forinttal egészítette ki, amelyet a kosárlabdapálya felújítására fordították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!