Veszprém

2014.11.03. 16:05

Negyed százada ezt írtuk a Naplóban - A nickelsdorfi Ladák

Autóár-emelésekről, vámrendelkezésekről suttognak. Nem tanultunk a tavalyi hűtőszekrénylázból? - kérdezi a Napló munkatársa 1989. november 4-én Vámolunk című riportjában. Új sorozatunkban lapunk írásainak segítségével elevenítjük fel a huszonöt évvel ezelőtti múlt témáit, érdekességeit.

Balassa Gergő

Országszerte elterjedt a hír, hogy november elejétől változnak a gépkocsivámtételek. Az emberek, tanulva a hűtőláda- és videómizériából, gyorsan kiváltották ajándékpénzecskéjüket a bankból s rohantak a sorompón túlra olyan sebességgel, ahogy az információ áramlott, faluról falura.

A mélyhűtő-behozatali hullám lecsengése után a használt nyugati kocsikért őrültek meg honfitársaink negyed százada (Fotó: Archív, Kovácsi Miklós)

A Napló fotóriportere, Kovácsi Miklós a vámhivatal munkatársaival beszélgetett: Az autótípusok változatosak. A napokban vámoltunk egy injektoros BMW 525-ös személygépkocsit, melynek tulajdonosa több mint 500 ezer forintot hagyott a pénztárunkban. De nem ez a legjellemzőbb. Kis fogyasztású francia, német, japán autók érkeznek, de találkozhatunk a közeli országok, így Csehszlovákia és a Szovjetunió termékeivel is. Az 5 sebességes nickelsdorfi Ladák vámja 27 ezer forintot kóstál, s extrának pedig rádiót, hangszórókat, tolótetőt, szervorásegítőket számítunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!