Veszprém

2013.12.11. 17:12

Jobbik: Csökkenjen még a rezsi!

Veszprém - Több helyi adónem és a helyijáratú bérlet árának csökkentését javasolja a Jobbik, jelentette be sajtótájékoztatón Forgóné Kelemen Judit szerdán.

Marton Attila

A párt önkormányzati képviselője elmondta, a jogszabályi környezet lehetővé teszi a helyi képviselő-testületeknek, hogy év közben csökkentsék a helyi adókat. Veszprémben van ingatlanadó, ugyanis kommunális adót, építményadót és telekadót is fizetni kell. Ez a lakosságra és a kisvállalkozókra is komoly terheket ró, ezért azt javasolják, a képviselő-testület csökkentse tíz százalékkal ezeknek a mértékét.

A Jobbik emellett a helyijáratú buszbérletek árának tíz százalékos csökkentését, a pályakezdők és a kismamák számára kedvezményes, a diákbérlettel megegyező tarifájú bérlet bevezetését javasolja. Az intézkedések miatt kieső pénz az adósságkonszolidációból felszabaduló 350 millió forintból pótolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!