Veszprém

2015.02.15. 17:35

Veszprémi választás - Bemutatkozik Horváth Lajos képviselőjelölt

Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én. Lapunk bemutatkozási lehetőséget biztosít a képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Ezúttal Horváth Lajos független képviselőjelöltet ismerhetik meg.

Napló-információ

Horváth Lajos pártoktól független képviselőjelölt vagyok. Tősgyökeres veszprémi, itt élek és dolgozom asztalosmesterként. Két felnőtt fiam és egy kislány unokám van. Hobbim a motorozás és kirándulás. Miért is indultam a választáson? Elegem lett a korrupt politikusokból, és úgy éreztem, hogy bizalmat kérek egy mesterembernek. Véleményem szerint a választókat egy helyben lakó tudja megfelelően képviselni. Ne csak pártkatonák döntsenek a sorsunkról! Célom, hogy józan paraszti ésszel és nagy alázattal, tisztességgel szolgáljam a választókat. A parlamentben nem a 2/3 mérleg nyelve, hanem az ostor nyele szeretnék lenni. Támogatni fogok mindent, ami az országot előre- viszi, és támadni mindent, ami árt a nemzetnek.

Horváth Lajos független képviselőjelölt is indul a választáson

– Miben látja a térség – Veszprém és a környező települések – fejlődési lehetőségét? Mely területeken kellene előrelépni, fejleszteni?

– Céljaim : a kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentése, a termelői piachálózat erősítése, bővítése, a Bakony–Balaton kerékpárút kiépítése (buszközlekedéssel rásegítve), a Veszprém–Balaton kapcsolat jobb kihasználása, az idegenforgalmi szezon széthúzása, a munkaközvetítő cégek kiiktatása, önkormányzati feladattá téve a munkaközvetítést, strandot Veszprémbe, és nem uszodát, hiszen az ötletet tőlem vette át a kormányzó párt, a várban lévő üres épületek hasznosítása (közgáz, várbörtön, pincék, alagutak), a mezőőri hálózat további bővítése.

– Hogyan, miként oldaná meg a jelentős munkaerőhiány problémáját Veszprémben?

– A képzett veszprémi fiatal elhagyja a várost, mivel megfelelő munkát nem talál. Minőségi munkahelyekre van szükség, hogy helyben tartsuk fiataljainkat. Munkásjáratokkal beszállítani a bakonyi falvakból a munka nélküli, dolgozni akaró embereket. Európai minőségű munkáért EU- béreket. (független szakszervezeteket), a minimálbér ne legyen kevesebb, mint a létminimum, a bérekre rakódó járulékok csökkentése, belső piac megerősítése, „magyar boltba magyar árut”.

– Hol, hogyan tudna lak-hatást biztosítani a városba települő fiataloknak?

– A Szenkirályszabadján lévő reptéri lakások üresen állnak. A jövendőbeli tulajdonosok munkájával, önkormányzati segítséggel fel lehetne újítani és beköltözhetővé tenni. A körgyűrűn kívüli közművesített, önkormányzati telken parcellázással lakóház építésére alkalmas telkeket kialakítani, és kedvezményesen (akár ingyenesen) átadni gyermekeket vállaló házaspároknak. Önkormányzati bér-lakások építése a munkaerő- hiánnyal küzdő cégek hozzájárulásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!