Veszprém

2015.02.17. 15:40

Veszprémi választás - Bemutatkozik Némedi Lajos, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje

Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én, vasárnap. Lapunk bemutatkozási lehetőséget biztosított a képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Ezúttal Némedi Lajost, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjét ismerhetik meg olvasóink.

Napló-információ

Némedi Lajos vagyok, Veszprém alpolgármestere. Veszprém megyében nőttem fel, itt jártam iskolába, ez a vidék az otthonom. Közigazgatási szakértőként a kezdetektől fogva önkormányzatoknál dolgozom. Büszke vagyok arra, hogy 2006 óta folyamatosan szolgálhatom az itt élőket és meghálálhatom mindazt, amit Veszprém és környékétől kaptam.

Némedi Lajos, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje

Talán az elmúlt évek közös erőfeszítéseinek is köszönhető, hogy sokan biztattak arra, vállaljam el az országgyűlési képviselőjelöltséget a február 22-ei választásokon. Mivel továbbra is szeretném a helyi közösség javát szolgálni, örömmel vállaltam a felkérést. Nagy megtiszteltetésnek érezném, ha folytathatnám azt a munkát, amelyet Navracsics Tibor oly sikeresen végzett.

– Miben látja a térség – Veszprém és a környező települések – fejlődési lehetőségét? Mely területeken kellene előrelépni, fejleszteni?

– Öröm számomra, hogy az utóbbi évek fejlesztéseinek is köszönhetően Veszprém és térsége mára az ország egyik üde színfoltja. Annak érdekében, hogy ez a jövőben is így maradjon, nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Komoly fejlesztéseket igényel az úthálózat, amit a 8-as út felújításával már elkezdtünk, és kibővítjük más szakaszokra is. Térségünk gazdaságának lelkét a helyi kis- és középvállalkozások alkotják. Az ő támogatásukra kiemelt figyelmet fordítunk. Nem csak gazdasági szempontból fontosak, hanem számos munkahelyet biztosítanak, amelyek megőrzése mindennél előrébbvaló. Figyelnünk kell az itt élők valódi igényeire. Ennek szellemében kezdtük el a sportuszoda beruházás előkészületeit, amelyről már kormányhatározat is született, hogy Veszprémnek végre méltó uszodája legyen az itt élők elégedettségére. Mindezt csak folyamatos párbeszéddel lehet elérni, amelyben találkozik az emberek igénye a politikus érdek-érvényesítő képességével.

– Veszprémben a munkanélküliség alacsony, a cégeknél a munkaerőhiány azonban jelentős. Hogyan, miként oldaná meg ezt a problémát?

– A cégek munkaerőigényét kell harmonizálni az oktatási palettával. Veszprémben és a környező településeken a szakképzéstől a felsőoktatásig a magyar oktatási rendszer összes szereplője jelen van. Tehát az adottságaink megvannak ahhoz, hogy megfelelő módon ki tudjuk szolgálni a munkaerőigényt. A jövőben szeretném elősegíteni, hogy az oktatási és piaci szereplők megtalálják egymással a kapcsolódási pontokat. Ennek köszönhetően pedig tovább csökkenjen a munkanélküliség és a helyi fiatalok könnyen el tudjanak helyezkedni és ne más városban keressék a boldogulásuk lehetőségét.

– Hol, hogyan tudna lakhatást biztosítani a városba települő fiataloknak?

– Alpolgármesteri munkám ideje alatt elkezdtünk kidolgozni fiatal pároknak szóló programot, amelyben több veszprémi lakást úgy alakítunk ki, hogy azok alkalmasak legyenek arra, hogy az ifjú párok beköltözzenek és megalapozzák közös életüket. Alacsony bérleti díj mellett a későbbiekben meg is vásárolhatják az ingatlanokat, amely onnantól a saját családi fészkük lehet. Amennyiben február 22-e után országgyűlési képviselő leszek, ezt a kezdeményezést is támogatni fogom. Ezenkívül több olyan ingatlanfejlesztési beruházást tervezünk, amelyek biztosítják az arra rászorulók lakhatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!