Veszprém

2015.02.04. 16:15

Veszprémi választás - Bemutatkozik Szentpáli Kolos, a Munkáspárt jelöltje

Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én. Lapunk bemutatkozási lehetőséget biztosít a képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Most Szentpáli Kolost, a Magyar Munkáspárt jelöltjét ismerhetik meg olvasóink.

Napló információ

Szentpáli Kolos vagyok, húsz éves egyetemista, a Munkáspárt tagja. Az elmúlt évek során részt vettem a Munkáspárt devizahiteleseket segítő, kitelepüléseket akadályozó akcióiban, a szíriai békéért rendezett demonstrációkon és az elmúlt időszak választási kampányaiban. A Munkáspárt jelöltjeként az egyszerű emberek, a munkából, bérből élő embereket szeretném képviselni, legyen szó állami alkalmazottakról, kisvállalkozókról, vagy a magánszektorban, gyárakban dolgozó emberekről.

Veszprémnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy a kultúra, a tudomány, a kutatás-fejlesztés, az oktatás, az idegenforgalom városa legyen. Képviselőként arra törekednék, hogy elősegítsem az ország általános fejlődését ezekben a perspektivikus irányokban. Az oktatásba, az egészségügybe kell a mostaninál sokkal több pénzt fektetni, a GDP legalább 10-10 százalékát. A K+F kiadásokat a GDP minimum három százalékára kellene emelni. Ha ilyen döntéseket sikerül keresztül vinni a parlamentben, Veszprém további fejlődését is segíteni tudnánk. Fejleszteni kell a veszprémi kórházat, figyelembe véve az idős lakosság magas arányát, és segítve a megelőzést és az egészséges életmód elterjesztését a fiatalok között. Az idegenforgalomban sok a kihasználatlan lehetőség. Rossz időben a Balatonról többen jönnének, ha folyamatosan szórakozási, kulturálódási lehetőségek lennének. A városnak több jó szállodára és szórakozási lehetőségre van szüksége. Több uszodára, atlétikai pályára, TRX-termekre lenne szükség. A környék kiváló az airsoft és más hasonló harci sportok űzésére. Veszprémben sok jó étterem és kávézó van, de ugyanez nem mondható el a környező településekről. Minden eszközzel segíteném a mikro-és kisvállalkozásokat. Fontos lenne az egyház és az önkormányzatok együttműködése a térség egyházi emlékhelyeinek megismertetésére, Veszprém és Zirc jobb összekapcsolására.

Szentpáli Kolos, a Magyar Munkáspárt képviselőjelöltje is indul a veszprémi választáson

A fiataloknak megfelelő képzést kell adni, és megfelelő életkörülményeket kell nekik teremteni. A fiatalokat országosan és a térségben is segítenünk kell a képzettség, a szakma, a diploma megszerzésében. A Munkáspárt szerint az oktatásnak ingyenesnek kell lennie, s így nem csak azok érvényesülhetnek, akiknek pénzük van, hanem minden tehetséges fiatal. Helyre állítanám a szakmunkás-képzés tekintélyét és intézményeit. Állami és önkormányzati ösztöndíjakkal is ösztönözném a fiatalokat, hogy itt telepedjenek le. Az itt letelepülő és tartósan itt dolgozó fiatalok számára kedvezményesen és rövid idő alatt lakást biztosítanék.

A fiatal családalapításra vágyik, amihez lakás kell. Veszprémben és a térségben több bérlakást kell építeni, amire egy széles állami lakásépítési program lehetőséget adna. Évi 30-40 ezer bérlakás, ennek egy részét a térségben. A falvakban segíteni kell a fiatalok megtelepedését. Az elhagyott, lakatlan épületeket az állam és az önkormányzat újítsa fel, és adja a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!