borzalmas körülmények

2017.11.06. 14:00

Láncra vert kutyákat mentettek

Rozsdás utánfutó alá, dobozba vagy egy rossz autógumira dobott lemez alá menekülhettek a kutyák, akiket rövid láncon tartottak gazdáik Veszprém megyében, egy erdős területen. Állatmentők nagy összefogással menekítették ki őket és vitték biztonságba a hétvégén.

Kovács Erika

- Borzalmas körülmények között éltek az állatok, leírhatatlan látvány fogadott minket, ahová bejelentkezésre érkeztünk, ezt mondta érdeklődésünkre Antal Laura, az ajkai Vahur Állatmenhely vezetője. Felidézte, a kutyákat nagyon rövid, alig egyméteres láncon tartották, oda húzódtak szerencsétlenek, ahová csak tudtak, egy darab lemez vagy egy roncs adta nekik a menedéket, ha egyáltalán elértek odáig, tulajdonképpen a szabad ég alatt éltek. Egy tacskó négy kölykével egy oldalára borított dobozba húzódott, onnan menekítették ki őket az első napon, és vitték a menhelyre az ajkai állatmentők.

A helyszínen maradt még több, főként közepes testű kutya, akikért a Vahur állatmentői a Balatonalmádi Civil Állatmentőkkel és a Szurkolók az Állatkínzók Ellen veszprémi képviselőivel együtt mentek vissza. Az állatmentők ezúttal hat kutyát vittek magukkal, a gazdákat végül sikerült rávenni, hogy mondjanak le róluk, és valamennyi állatot biztonságba helyezték. Az ajkai állatmenhelyre, illetve az ország más állatmenhelyeire kerültek, és már keresik nekik a megfelelő gazdikat, akiknél majd állathoz méltó körülmények között élhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!