Komár Laci

2017.11.01. 07:00

Megemlékeztek a magyar Elvisről Adásztevelen!

Közel száz fellépőt és mintegy harminc produkciót láthatott a közönség a harmadik alkalommal megszervezett adászteveli kulturális találkozón, amely idén Komár László-emléknap is volt egyben.

Polgár Tibor

Sokan nem tudják, hogy a magyar Elvis Presleyként emlegetett, 2012 októberében elhunyt népszerű énekes, Komár László a Pápától mindössze néhány kilométerre fekvő Adásztevelen született 1944-ben. A közel 800 lakosú községben nem feledkeztek meg híres szülöttükről, tiszteletére 2014-ben szobrot állíttattak a helyi művelődési ház előtt. Ez az épület volt a helyszíne az adászteveli és környékbeli amatőr előadók, művészeti csoportok számára harmadszor megrendezett kulturális találkozónak, amit ezúttal Komár László-emléknapnak is nyilvánítottak.- Közel 650 éves múlt-ra visszatekintő községünk gazdag történelmi örökséggel büszkélkedhet – kezdte emlékbeszédét a Komár László-szobornál Fodor Béla, Adásztevel polgármestere.

Komár László talán legnagyobb slágere, a Táncoló fekete lakkcipők című dal köszön vissza az adászteveli művelődési ház előtt lévő szoborról. Fotó: Polgár Tibor

 

- Számos kiváló embert adtunk az országnak, világnak. Költőt, meseírót, orvost, politikust, mérnököt, pedagógust, sportolót és művészt. Ma azért gyűltünk össze, hogy Komár László táncdalénekesre emlékezzünk, aki már öt éve nincs közöttünk. Laci 1944. november 28-án született Adásztevelen, egy kis parasztházban. Gyerekkorát és később a nyarait is itt töltötte. Emléke előtt tisztelegve képviselő-testületünk úgy döntött, hogy a település első köztéri szobrával neki állít emléket – idézte fel a falu vezetője.A beszéd és a koszorúk, mécsesek elhelyezése után koncertet adott a Fekete lakkcipŐk nevű Komár László-emlékzenekar, majd bál zárta az egész napos eseményt.

Fodor Béla elmondta, büszkén őrzik a híres, népszerű táncdalénekes emlékét Fotó: Polgár Tibor

Horváth Klaudia szervező, a művelődési ház vezetője lapunknak nyilatkozva kifejtette: a rendezvény célja a főhajtáson túl az volt, hogy a résztvevők megismerjék egymás községeinek kulturális értékeit, csoportjait, baráti kapcsolatokat alakítsanak ki. Megjegyezte, a fellépők száma és a visszajelzések alapján egyértelműen sikeres volt a kulturális találkozó, amelynek folytatása várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!