meglepetés másodkézből

2017.12.16. 11:30

Karácsonyi ajándék a lomispiacról?

Nagypapám kedvelt bölcsessége, hogy a lomis piacon aztán mindent, még rozsdás szeget is kaphatunk. Ez tényleg így van, viszont ha nyitott szemmel járunk, igazi érdekességekre bukkanhatunk.

Polgár Bettina

A kisebb díszekért néhány száz forintot kérnek Fotó: Polgár Bettina

A megye számos településén működik használtcikk-piac, ahol igazi kincseket fedezhetnek fel az éles szemű vásárlók. A gyűjtők számára külön örömet jelentenek például a kézzel festett fa karácsonyi díszek, hiszen ezekkel nem vetekedhetnek a boltokban kapható tömegcikkek.

Ebben az időszakban nagy a kínálat a piacokon a téli sportok kiegészítőiből: szánkókból, korcsolyákból és sílécekből, de ha úgy tartja kedvünk, nemcsak a fa alá valót szerezhetjük be ilyen módon, hanem műfenyőt és díszeket is vásárolhatunk. A használtcikk-piacokon találhatunk új és használt izzósorokat egyaránt. Utóbbiak árfekvése kedvezőbb, azonban bármelyikre essen a választás, mindenképpen kérdezzünk rá, van-e lehetőség kipróbálni az árut.

A kisebb díszekért néhány száz forintot kérnek Fotó: Polgár Bettina

Apróbb díszekre, girlandokra szintén szert tehetünk ilyen módon néhány száz forintért, magasabb összegért pedig látványos csúcsdíszeket kaphatunk. Emellett találkozhatunk még karácsonyi mintájú bögrékkel, kisebb angyal vagy éppen Mikulás formájú kerámiákkal, csengettyűkkel, gyertyákkal, ünnepi motívumos tálcákkal és sütisdobozokkal, fenyőfatalpakkal, vagy idegen nyelvű karácsonyi cd-kel is.

Az eladókkal sok esetben lehet alkudni a vételárból, persze a realitás talaján mozogva. Továbbá nem árt, ha van nálunk aprópénz, hiszen elég kínos, amikor letornásszuk az árat, majd előhúzunk egy nagyobb címletű bankjegyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!