kimagasló érdemek

2018.01.09. 10:30

Javaslatokat várnak a kitüntető díjakra Pápán

Minden évben a március 15-i ünnepség keretében adják át a település kitüntető díjait: a Pápa Városért Érdemérmet és a Pápa Város Díszoklevelét.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere felhívta a helyiek figyelmét, hogy január 31-ig nyílik lehetőség megtenni azokat a javaslatokat, melyek a kitüntető díjakra vonatkoznak. Ezekről aztán a város képviselő-testülete dönt.

Áldozó Tamás polgármester Fotó: Polgár Tibor

A Pápa Városért Érdemérem mindazon természetes személyeknek, illetve gazdálkodó vagy civil szervezeteknek adományozható, akik a város fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek. A Pápa Város Díszoklevele pedig a település gazdasági és közéletében, a városfejlesztésben, valamint a tudomány, a művészet, az irodalom, az egészségügy, az oktatás, a nevelés, a közművelődés és egyéb téren a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző természetes személyeknek, gazdálkodó vagy civil szervezetnek adományozható. A felhívás szerint egy naptári évben legfeljebb két érdemérem, valamint öt díszoklevél ítélhető oda.

Az adományozásra ajánlásokat tehet a polgármester és az alpolgármester mellett a képviselő-testület tagja, illetve bizottsága, a részönkormányzat testülete, a nemzetiségi önkormányzat, a város országgyűlési képviselője, a jegyző, önkormányzati fenntartású intézmény, pápai székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó vagy civil szervezet, továbbá bármely természetes személy. Az érdemérem és díszoklevél adományozására az ajánlattevők egy naptári éven belül egy-egy javaslatot tehetnek.

Az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott tevékenységének, működésének ismertetését, az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, bemutatását, dokumentációit, valamint a kedvezményezett városi, közösségi, társadalmi hasznosságának méltatását. Az írásbeli ajánlást legkésőbb január 31-ig kell a polgármesterhez benyújtani.

- Szeretnénk, ha minél többen élnének azzal a lehetőséggel, hogy körbenézve a környezetükben arra érdemes személyeket kutatnának fel, és őket javasolnák a képviselő-testület számára a kitüntető díjra – hangsúlyozta Áldozó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!