Visszakerült aktív ágyak

2018.03.02. 17:30

Tizenöt férőhellyel több lett a tapolcai Deák Jenő Kórház belgyógyászatán

A 15 aktív belgyógyászati ágy visszakerülésével megerősödött a kórház rehabilitációs részlege, amely fontos része az intézménynek.

Tóth B. Zsuzsa

Lang Zsuzsanna, Németh László, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója és Fenyvesi Zoltán az egyik kórteremben Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a Deák Jenő Kórház aktív belgyógyászati osztályának ünnepélyes avatásán Fenyvesi Zoltán. A Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke arra emlékeztetett mindenkit, hogy az aktív ágyak visszakerülésének folyamata még 2015-ben indult, amikor Zombor Gábor, az akkori egészségügyi államtitkár megígérte, hogy ha a lehetőségek engedik, visszakerülnek az aktív ágyak a tapolcai kórházba. Az ígéretet sokáig nem sikerült megvalósítani. – Tavaly újabb tárgyalássorozat végén értünk el oda, hogy az év végén aláírtuk a szerződést, amelynek értelmében az aktív ágyak visszakerülhetnek a tapolcai intézménybe. A pénzügyi támogatás megérkezett, tegnap Balogh Zoltán miniszter aláírta a kórház alapító okiratát, így finanszírozási tekintetben is stabil lett a kórház működése, elhárult minden akadály. – mondta Fenyvesi Zoltán.

Lang Zsuzsanna, Németh László, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója és Fenyvesi Zoltán az egyik kórteremben Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Lang Zsuzsanna, a kórház főigazgatója szerint a megvalósult és folyamatban levő fejlesztés keretében a kórházban 15 ágyas aktív belgyógyászati osztályt alakítottak ki mostanra. – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságával való egyeztetés után, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásával 15 kórházi ágy került a kórházba, 24 órás sürgősségi betegfogadó hely kialakítása mellett. Ezzel a funkcióval a helyi és környékbeli lakosság belgyógyászati ügyeleti ellátása valósul meg és a kórház szakmai profilja is bővül. A járás 33 települése 34 ezer lakosának belgyógyászati ellátására terjed ki. A fejlesztéshez a fenntartó több mint 88 milliós támogatást biztosított, ebből a tárgyi minimumfeltételeket alakítottuk ki, valamint a az energetikai felújítás készült el és valósul meg tavasszal. A fenntartó az osztály indításához szükséges személyi, tárgyi és egyéb feltételeket biztosította. A belgyógyászati ellátás hozzáférésének lehetősége így jelentősen javul – mondta a főigazgató és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítették az aktív belgyógyászati ellátás visszakerülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!