jótékonyság

2017.12.17. 15:30

Szerdáig még segíthetnek a Naplóval a rászoruló családoknak

Megyénk napilapja, a Napló ebben az évben is karácsonyi jótékonysági gyűjtést indított.

Polgár Bettina

gyûjtés pápa

Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványon keresztül rászoruló családoknak nyújthatnak támogatást olvasóink egészen december 20-ig.

Az alapítvány számára minden forint jól jön, mivel a jótékonysági gyűjtéssel is növelt bevételből kilenc szociálisan rászoruló, maradandó egészségkárosodással, fogyatékossággal élő gyermeket támogatnak.

Hunor esetében a család otthonának akadálymentessé tételéhez nyújtanának anyagi hozzájárulást az adományokból

A nagylelkű adományokból az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány gyógyszerrel, gyógyhatású készítményekkel, illetve gyógyászati segédeszközökkel segítené ezeket a családokat, továbbá egy esetben a család otthonának akadálymentessé tételéhez nyújtanának anyagi hozzájárulást.

A támogatandó kilenc gyermek egyike Sándor Hunor, aki 70 dekagrammal született és súlyos agyvérzést kapott, egyhetes korában pedig két műtéttel állították helyre a bélrendszerét az orvosok. Lézerrel a gyermek szemét is megoperálták, aki jelenleg csőlátó.

- Az orvosi szakvélemény szerint Hunor agyvérzése a legerősebb szintű volt, ami miatt körülbelül az agyának a negyede hiányzik, tehát isteni csoda, hogy életben van. Nem tud menni, nem beszél, nem iszik és nem eszik önállóan, nem szobatiszta. Mindent megért, de közben vannak dührohamai is. A pszichiáter véleménye szerint Hunor súlyosan értelmi fogyatékos, mozgássérült, agresszív viselkedési tünettel. Melléktünetként súlyosan autista és enyhén skizofrén – magyarázta Sándor Endre, Hunor édesapja. Mint mondta, legfőképp a családi házuk akadálymentesítésére lenne szükség. Mind-ehhez ki kellene bővíteni a házat, hogy legyen hely az akadálymentes zuhanyzónak, WC-nek és lépcsőfeljárónak.

- Hunor nyolcéves lesz, de agyilag egyéves szinten van. A feleségem gondozza, aki emellett nem tud munkát vállalni. Így alig több mint 50 ezer forint ápolási díjat kap, a lakáshitelünk és a lakástakarék összege azonban csaknem 80 ezer forintos kiadást jelent havonta – emelte ki Sándor Endre. A család számára minden forint jól jön, emellett a műanyag kupakokat is folyamatosan gyűjtik, mert a pénzt, amit ezek leadásából kapnak, ugyancsak az akadálymentesítésre fordítanák.

- Van egy másik gyermekünk is, aki enyhén fogyatékos, autisztikus tünetekkel, bipoláris zavarral és súlyos figyelemzavarral. Ő 18 éves, jelenleg speciális iskolába jár. A feleségem pedig egy orvosi hiba folytán trombózist, majd embóliát kapott szülés után, ebből kifolyólag pánikbetegség alakult ki nála – tette hozzá Sándor Endre.

Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány részére megnyitott jótékonysági bankszámla szá-

ma: 17600042-00358372- 00600002, a számlavezető bank pedig a Sopron Bank Zrt. Lényeges, hogy a közlemény rovatban szerepeljen: Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!