Vilonya

2011.06.03. 10:06

Felcsendült a dal Nyitracsehin

Nyitracsehi - A felvidéki település volt a házigazdája annak a kétnapos rendezvénynek, amelynek programjain vilonyaiak is részt vettek május utolsó hétvégéjén.

ifj. Kardos Sándor

Az elmúlt évekbeli pogrányi, majd zsérei meghívása után ezúttal Vilonya testvértelepülésére invitálták a Vilonyai Népdalkört.

Az első nap került átadásra a bővített, felújított Nyitracsehi Alapiskola (amely idén ünnepli negyvenedik születésnapját) és egy új, többfunkciós műfüves sportpálya. Az ünnepségen részt vett Bugár Béla a Híd-Most szlovákiai magyar párt elnöke, aki Száraz Vendel Csehi község polgármesterével vágta át a település címerével ékesített szalagot.

A szombati nap főzőversennyel és kispályás focival telt, ám sajnos az eső kitartóan áztatta a résztvevőket. A szombati program része volt Liszi Vanessza aerobik bemutatója, aki tavaly világbajnoki címet szerzett az Egyesült Államokban. A helyi kislány két éve Vilonyán is megfordult, az akkori gyermekcsoporttal nyaralt a településen.

A második nap a kulturális programokról szólt. Ebédidőre érkezett a Vilonyai Népdalkör, akiket a kultúrházban láttak vendégül a rendezők.

A szabadtéri színpadnál először egy fúvószenekar lépett színpadra, majd őket követte sorrendben a Nyitracsehi Férfi Éneklőcsoport, a "Széll fújja pántlikám" gyermek tánccsoport, a Vilonyai Népdalkör, az Alsódoboki Asszonykórus, a Kadarka Nagycétényi Férfi éneklőcsoport, valamint a Zsérei Zsibrice Hagyományőrző Csoport. A műsor Bús Kati nótaénekes és a Sramli Kings együttes fellépésével végződött.

 

A felvidéki meghívás a helyi önkormányzaton túl a Nyitracsehin élő Varga Szilviának köszönhető, akinek segítségével a magyar-magyar kapcsolatok tovább bővülhettek, színesedhettek.

Ebben az évben  a Vilonyáért Egyesület és a Vilonyai Népdalkör közös júliusi rendezvénye keretében találkozhatnak a vilonyaiak felvidéki barátaikkal, amikor többek közt Nyitracsehiről is várnak vendégeket a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!