Vilonya

2016.11.29. 12:17

Generációk találkozása Vilonyán a Kultúrházban

Kedves műsorral köszöntötték az idős lakosokat Vilonyán a zsúfolásig megtelt Közösségi Ház színháztermében. A rendezvényen a település a helyi népdalköre és óvodásai is felléptek.

Jákói Bernadett

- Csak remélni tudjuk, hogy a mindennapi munkánkhoz az elődök, a tisztelt ünnepeltek példáiból merítve erőt, hitet és bátorságot azon az úton haladhatunk, amelyet apáink, anyáink, nagyapáink, nagyanyáink kitartó munkájukkal hagytak ránk. Igaz ez az út, a jelenlegi életfelfogás határozottan átalakult a korábbi évtizedekéhez képest. –fogalmazta Fésüs Sándor polgármester ünnepi  köszöntőjében.

(Fotó: Jákói Bernadett)

A technikai vívmányok, a rohamos technikai fejlődés talán már elfeledteti a szép korúak jövőbe fektetett energiáját, a tanító célzatú csendes családi esték meghittségét, a sok jó tanácsot, életre való nevelést, amit korábban a szó, a beszéd erejével nevelt az utódnemzedékbe. Akkoriban a szó ereje volt az, ami segített abban, hogy mindenki megértette egymást, eljutott a fontosnak vélt információ egyik féltől a másikhoz, elsődleges volt a párbeszéd lényege, a személyes kapcsolatok emberré nevelésének hatása. Mindazt a törődést, odafigyelést, életre való nevelést, amikkel bármilyen formában a helyesnek vélt út felé vezettek, hogy még mind a mai napig vezetnek is minket, fiatalabbakat. –hangzottak  el mindezek a felemelő gondolatok  műsorban.

A rendezvényen közreműködő helyi óvodások kedves dalos-játékos köszöntőműsorukkal és virággal üdvözölték a nagyszüleiket, az idős nyugdíjasokat, valamint a vilonyai népdalkör adott elő vidám népdalcsokrot, tréfás jeleneteket. A jeles esten a veszprémi Betty és Barátai Népzenei csoport két tagja vidám bakonyi és moldvai citera dalokkal   emelte az est hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!