Vörösiszap

2010.10.29. 15:00

Amiről nem beszélünk

Címkék#jegyzet

Nem beszélünk arról, hogy az adományok bizony el-eltűnnek út közben, mert ugyan érkeznek a szerkesztőségbe az ilyen észrevételek, de névvel senki nem vállalja őket.

Benedek Bálint

Nem beszélünk arról, hogy az adományokból  olyanokhoz is kerülnek, akik nem jogosultak rá, mert mindenki fél erről beszélni, nekem is azt ajánlják jóindulattal, ne foglalkozzak ezzel. Név, nyilatkozó nélkül nem is tudok.

 Nem beszélünk arról, hogy miközben az ország kis polgárai, olykor a legszegényebbek is adakoznak, a nagy hatalmasságok, gazdagok, potentátok eleddig nem jeleskedtek a felajánlásokban. És pont ezért nem beszélnünk arról sem, hogy az adományok között vannak bizony kopottak is: felháborodott gyűjtés-szervő jelezte ezt munkatársaimnak, de a segélyszervezetektől megtudom, hogy az az elhasznált darab valakinek a legdrágább holmija volt, s azt, a számára legértékesebbet kínálta fel másnak, a jobban rászorulónak. Pirul ilyenkor az ember: a szegény veszi észre igazán, van nála nincstelenebb is.
 
Nem tudom, hogy akinek van, de nem ad, az vajon pirul-e valaha saját önzése felett. Nem tudom. Nem beszélnek róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!