Vörösiszap

A szörnyű ipari katasztrófa 8. évfordulóján Végveszélyben című könyvemet fellapozva ismét megelevenedik Devecser és két szomszédos települése, Kolontár és Somlóvásárhely ,,fekete” napja, hétfője.
Befejeződtek a vád -, és védőbeszédek a B. Z. és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszély okozás bűntette és más bűncselkemények miatt folyamatban levő ügyben a Veszprémi Törvényszéken.
Veszprém – A fokozott érdeklődéssel kísért büntetőeljárás bírói szakában a Veszprémi Törvényszék eddig 190 tárgyalási napot tartott rendkívül széles körű szakértői bizonyítás mellett – derült ki a törvényszék sajtó osztálya a tájékoztatójából.
Devecser – Tizenhét magánszemély adott be kérelmet a vörösiszap-katasztrófa során elszenvedett nem vagyoni kárának a megtérülése érdekében, közülük hét esetben már született kedvező döntés – tájékoztatta lapunkat a Veszprém Megyei Kormányhivatal.
Elhalasztotta a Győri Ítélőtábla a 2015. április 2-án megtartott tárgyalást annak megállapítása érdekében, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség személyében csupán névváltoztatás, vagy pedig jogutódlás történt-e? A felüg
Devecser – A vörösiszap-katasztrófában érintett magánszemélyek nem vagyoni kárának megtérítéséről tartott tájékoztatót Kovács Zoltán államtitkár és Takács Szabolcs kormánymegbízott csütörtökön a járási hivatalban.