Vörösiszap

2010.10.15. 17:22

Együtt egymásért

Veszprém - A vörösiszap károsultjainak ajánlotta fel a pénteki gála bevételének egy részét a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület.

Kiss Nikolett

Segítő szándékú fiatalokkal, diákokkal, szülőkkel telt meg a Padányi iskola tornaterme. A gálaműsort szervező egyesület elnöke, Molnár F. Roland köszöntőjében elmondta: összetartozunk, a segítségnyújtás mindenkinek emberi kötelessége.

- A természet önmagában nem mindig biztosítja az igazságosság és a szeretet győzelmét - fogalmazott Márffy Gyula érsek. Hozzátette: mi, emberek, ha erősebbek vagyunk, hajlamosak vagyunk kiszorítani a gyengébbeket. Ezért van szükség bizonyos mértékig erős államra is, hogy a szabad versenyt is korlátozza.


És ezért van szükség az egyházakra, a  vallásra is, mert az azt tanítja, hogy a legfőbb törvény a szeretet. A gyengébbekhez pedig le kell hajolni, s felemelni őket. Fontos, hogy egymást kíméljük, segítsük, enyhítsük a természetből fakadó hiányosságokat, egyenlőtlenségeket.  Az érsek hozzátette azt is: tiszteli azokat az iskolákat, amelyek részt vesznek ebben a nemes kezdeményezésben.

Egyébként a város tizenkét intézménye hozta el produkcióját. Felcsendültek többek között musicalek, népdalok, volt kamaramuzsika, pánsíp, trombita - és hegedűmuzsika, country- és népitánc. A diákok mellett a jótékonysági rendezvényen fellépett Módri Györgyi és Keller János színművész is.  
 
A pénteki gála minden belépőjegyből száz forintot ajánlott fel a károsultaknak az egyesület. De nem ez az egyetlen rendezvényük, amelyet nemes céllal hívtak életre: november 20-án gálaestet rendeznek jótékonysági céllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!