Vörösiszap

2010.10.28. 16:43

Kézhez kapták a második százezret

A második százezer forintot vehették át csütörötökön a károsult devecseriek a régi OTP épületében. Az elsőt a Mal fizette ki a károsultaknak azonnali gyorssegélyként. A második százezer forintot a nemzeti kármentő alapból kapták meg. A kármentő alap kezelésére a hét elején megalakult a kármentő bizottság. A pénzek elosztásában a legfőbb felelősség a polgármesterekre hárul.

Napló Online

A bizottság elnöke Lasztovicza Jenő, a megyei védelmi bizottsági elnöke, alelnöke dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző, tagjai továbbá Ékes József országgyűlési képviselő, dr. Tollár Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese, Tili Károly kolontári, Toldi Tamás devecseri és Marton László somlóvásárhelyi polgármester. Megválasztották a felügyelőbizottságot is, amelynek elnöke Horváth Mária, a megyei önkormányzat gazdasági vezetője, tagjai: dr. Nagylaki Csilla, a megyei közigazgatási hivatal vezetője és Dégi Zoltán, az APEH Közép-dunántúli Regionális Főigazgatóság Veszprém megyei igazgatósága igazgatója. A bizottság munkáját a védelmi bizottság titkársága koordinálja. Elvi állásfoglalás történt arról, hogy az eddigi 710 milliós összeg hét százalékát azonnali támogatásra használhatják fel a településeken az életfeltételek biztosítására  közölte Kovács Erika, a megyei közgyűlés sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!