Vörösiszap

2010.11.10. 18:27

Adomány a gyászoló családoknak

Az iszapkatasztrófában elhunytak hozzátartozói az Európa Parlamenti képviselők által összegyűjtött pénzadományt, száz-száz ezer forintot kaptak a Magyar Szocialista Párt Európa Parlamenti képviselőitől. Az összeget Schwartz Béla polgármester adta át a családtagoknak szerdán kora este.

Tóth B. Zsuzsa

A művelődési központban köszöntötte a gyászoló családtagokat a város polgármestere és néhány képviselő-testülei tag. Schwartz Béla részvétnyilvánítását követően elmondta, hogy a családok bizonyára mindannyian milliószor átálték gondolatban újra meg újra a rettenetes katasztrófát.

 - Mi hiába mondjuk, hogy ahol csak tudunk, segítünk és hiába teszünk is meg mindent, maguk leginkább azt a szerettüket siratják, akit most sajnos elveszítettek. A magunk módján mégis azon vagyunk, hogy enyhítsük hatalmas fájdalmukat, hogy mielőbb talpra állhassanak, bagyógyulhassanak a testi és lelki sebeik - mondta a polgármester, majd felolvasta Tabajdi Csaba Európa Parlamenti képviselőnek a családtagokhoz írt üdvözlő levelét.


Az abban leírtak szerint a képviselők nevévben Tabajdi Csalba részvétét és sajnálatát fejezi ki az október negyedikén történtek miatt. Ígérik a képviselők, hogy parlamenti munkájuk során elkövetnek mindent azért, hogy hasonló tragédia többé soha ne fordulhasson elő. A Magyar Szocialista Párt Európa Parlamenti képviselői által összegyűjtött száz-száz ezer forintos pénzadományt Schwartz Béla adta át a megrendült családtagoknak, akik megköszönték a segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!