Vörösiszap

2010.11.23. 18:00

Hetven devecseri család nem elégedett

Devecser - Az igazságügyi ingatlanszakértők újra felmérik azokat az ingatlanokat, melyek tulajdonosai nem értenek egyet az először megállapított árral.

Németh F. Bernadett

Toldi Tamás, Devecser polgármestere szerint körülbelül hetven ilyen család van. Az ingatlan becslésekkor előfordultak hibák, ezt Latorczai János, a szakértői csoport vezetője a november 17-én tartott lakossági fórumon elismerte, de akkor még azt mondta, nem mennek vissza minden egyes házhoz. A szakértők három hete dolgoznak a városban, előtte Kolontáron mérték fel a vörösiszap miatt károsodott házakat.

Devecserben majd háromszáz ingatlant kell felmérniük, s rengeteg technikai hibával találkoztak: sok helyütt kuszák a tulajdoni viszonyok, nehéz tisztázni a helyzetet. A lakók viszont arra panaszkodtak, hogy több helyen még az alap négyzetméter sem stimmelt a felmérés során. Toldi Tamás a múlt héten erről is tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszterrel, aki hathatós segítséget ígért az ügyben.

Az igazságügyi ingatlanszakértők ezért most újrajárják azokat a házakat, amelyek tulajdonosai vitatják a megállapított értéket, mondta a polgármester. Ha másodszor sem sikerült megállapodásra jutniuk a feleknek, akkor a kormányzat új szakértői csoportot rendel ki.
A devecseri polgármestertől megtudtuk azt is, hogy a lebontásra váró ingatlanokkal kapcsolatban még sok a teendő, ezért legkorábban tíz nap, két hét múlva állnak neki a munkának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!