Vörösiszap

2010.11.22. 16:26

Köszönet és elismerés

Az elmúlt hét végén - egynapos önkéntes munka keretében - volt alkalmam Devecserben közelről megtapasztalni a jelenlegi helyzetet. Őszintén mondom, igen kellemesen csalódtam. Az október 4-ei iszapömlés katasztrófája óta lapunk napról napra figyelemmel kísérte a tragédia sújtotta településeken zajló eseményeket.

Barták Péter

Magam is - érintett lévén, hiszen ott születtem, nőttem fel - gyakran személyesen megfordultam a környéken. Sok mindenről kellett tudósítanunk a kezdeti, kicsit kaotikus mozzanatoktól a katasztrófa-elhárítás, a kármentesítés szervezetté válásán keresztül a gördülékeny feladatmeghatározásig, -végrehajtásig.

Illesse köszönet mindazokat, akik tevékeny részesei voltak ennek: polgármesterek és országgyűlési, önkormányzati képviselők, a megyei közgyűlés elnöke, a védelmi bizottság, a katasztrófavédelem vezetői, tagjai, a rendőrség, a honvédség kötelékében dolgozók mind emberfeletti munkát végeztek az elmúlt hetekben.

Nemkülönben a karitatív és civil szervezetek dolgozói, az egyházak képviselői, akik éjt nappallá téve tették a dolgukat, messze többet a kötelezőnél. Aztán jöttek az adományozók, az önkéntes munkások, megszervezve a mindennapi segélyosztást, ellátást, étkeztetést. És nem utolsósorban köszönet a helyben élők aktív többségének, akik elviselve a lelki, gyakran fizikai fájdalmat, - mindennap, reggeltől estig helytálltak, nem is gondolva arra, hogy ha nem következik be mindez, most mit csinálnának.

"Az Élet él és élni akar." Itt is, most is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!