Vörösiszap

2011.01.28. 17:33

Hátrányos hatással van az emberi létre

Veszprém - Tudománmyos konferenciát tartottak pénteken a Magyar Tudományos Akadémia VEAB és a város szervezésében a vörösiszap-katasztrófáról.

Németh F. Bernadett

A tudományos tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón dr. Bense László Erik, a VEAB környezetjogi környezetgazdasági munkabizottságának társelnöke elmondta: szükség van a katasztrófa tudományos szintű elemzésére és a pervencióra, hogy soha többé ilyesmi ne fordulhasson elő. Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere a konferencia üzenete, hogy tudjunk meg minél többet a vörösiszap-katasztrófáról, a valóságról. Prof. dr. Tarr György, a VEAB környezetjogi környezetgazdasági munkabizottságának elnöke arról beszélt, hogy az anyagi káron és s a testi sérüléseken túl a vörösiszap-tragédia az emberi lélekre is igen negatív hatással volt. A környezeti ártalom ugyanis az ember egész szellemiségét érinti, átjárja teljes szervezetét.

A konferencián Prof. Dr. Papp Sándor, a Pannon Egyetem tanára Környezeti Konfliktusok - megelőzés vagy kárelhárítás?, Dr. Horváth Erzsébet egyetemi docens, Vörösiszap katasztrófa - hogyan tovább? címmel tartott előadást. Dr. Kótai László tudományos főmunkatárs és Prof. Dr. Szépvölgyi János igazgató az MTA Kémiai Kutatóközpont Anyag- és Környezetkémiai Intézettől arról beszélt, hogy hulladék-e a vörösiszap. Némedi Lajos környezetvédelem az alapoknál, Dr. Hegyi István főorvos, a San Marinói Nemzetközi Akadémia asszisztens docense pedig a genetika szabályozásának problémája témában tartott előadást.




További híreink az iszapkatasztrófáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!