Vörösiszap

2011.01.10. 11:40

Megkezdték a telkek kiosztását Devecserben

Devecser - A lakossági fórumon felvetett kérések figyelembevételével elkészült az előzetes telekosztás, közölte a katasztrófavédelmi főigazgatóság lapunkkal.

Németh F. Bernadett

A rendelkezésre álló 102 építési telekből 93 gazdára talált. A jogi munkacsoport előtt 73 tulajdonos nyilatkozott  építési szándékáról s a típustervek közül is választott.

Egyedi elbírálás alatt áll 11 család ügye, öt károsulttal pedig még nem egyeztetett a munkacsoport a végleges értékbecslés elkészülte óta. A helyreállításról szóló műszaki szakértői nyilatkozat megváltoztatását, házuk elbontását kérte öt család.

Az érintettek szerda délig választhatnak a telkek közül, erről az önkormányzat műszaki osztályán kell nyilatkozatot tenniük. A határidő után megmaradó üres telkeket a jelentkezés sorrendjében osztják ki.

Devecserben 287 kárigény érkezett be ingóságokról, 15-en még nem teljes körűen jelezték kárigényüket.Dossziénk az iszapkatasztrófáról.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!