Vörösiszap

2011.09.12. 08:39

Az ország legszebb utcája

Kolontár - Az ország legszebb utcájának nevezte dr. Muhoray Árpád, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka a minapi ünnepségen az új Bezerédi utcát, ahol 21 házat építettek fel rövid idő alatt a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepség, a szentelés az egyik lakó, Lehman Róbert és Torma Jenő alpolgármester ötlete nyomán vált valóra. Csóka Zita iskolaigazgató köszöntője után Tili Károly polgármester üdvözölte azt, hogy néhány hónap alatt épültek meg az új otthonok Kolontáron, majd hozzátette, hogy mindent lehet pótolni, de a falu kilenc áldozatát sajnos nem. Ékes József, a térség országgyűlési képviselője a katasztrófa sújtotta térségben tapasztalt összefogásról beszélt, amely példaértékű lehet az egész ország előtt.

Kovács Norbert megyei alelnök a gyors újjászületést, a talpra állást helyezte középpontba. Dr. Muhoray Árpád vezérőrnagy felidézte a katasztrófát, és kiemelte a helytállást, a kormányzat azonnali intézkedését és támogatását, a közösség továbbélését, mely Kolontáron, illetve a térségben megvalósult. Turi Attila fő-építész szerint kiemelkedő az összefogás, amit a kormányzat, a térség, az itt élő emberek tanúsítottak.

A köszöntők után Fodor János és Schwarcz Márton plébánosok megszentelték az utcát, ahol a Téti Fúvósok fokozták az ünnepi hangulatot. A szervezők és a falubeliek finom ételekkel lepték meg a vendégeket, este pedig utcabálon találkoztak egymással a Bezerédi utca lakói, ismerőseik és rokonaik, valamint a kolontáriak.

Ékes József országgyűlési képviselő gratulált Tili Károly polgármesternek, aki a Honvédelemért Kereszt 2. fokozata kitüntetést vette át nemrég, és Turi Attila főépítésznek, aki az Év főépítésze elismerésben részesült válságkezelő főépítészi tevékenységéért.


Dossziénk a kolontári iszapkatasztórfa további híreivel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!