Zánka

2015.08.17. 16:40

Megálmodták, megvalósult

Zánka - A vezetők jól gazdálkodnak a helyben képződött javakkal, a fejlesztések pedig növelik az idegenforgalmat - ezt mondta hétfőn az országgyűlés elnöke a településen. Kövér László az új községháza avató ünnepségére érkezett a Balaton-partra.

Prevics Éva

Kevés olyan település létezik, ahol csupán két közmunkás van, és csak egy ember szorul szociális segélyre. Látszik, hogy a település vezetői jól gazdálkodnak az itt képződött javakkal - mondta az országgyűlés elnöke hétfőn Zánkán.

Átadták az új községházát. A képen: Kövér László, Kontrát Károly és Filep Miklós
Fotó: Prevics Éva

Kövér László hozzátette: a fejlesztések növelik az idegenforgalmat is. A községháza azért kaphatott állami támogatást, mert korábban nem szorult adósságkonszolidációra. Több mint 100 millió forintból épült, melyhez az állam 20 millió forintot adott. Az új, iskola utcai, tájba illeszkedő épület a kormány és a helyi vezetők összefogásának eredménye - mondta Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte: a település ápolja a hagyományait és új értékeket teremt. Filep Miklós polgármester elmondta: az alig több mint ezer fős Zánka közintézményei biztonságos tartalékkal működnek.

Az új községházában kapott helyet a rendőrségi körzeti megbízotti iroda is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!