Zirc

2009.07.30. 02:29

Csónakázni is lehet

Ajka - A közelmúltban a Szigetfesztivál keretében átadták a városligeti tó szigetére vezető új hidat és a csónakkikötőt.

Kiss Nikolett

A Szigetfesztiválon rengeteg program várta a gyerekeket, családokat. Most végre újra lehetett csónakázni is. A kikötőt felavatva dr. Horváth József alpolgármester elmondta, hogy a városligetet üzemeltető Kristályfürdő Kft. csónakokat vásárolt, azokat használhatják. 

Később pedig vízibiciklivel bővülhet a választék. A nap eseményeit színesítette a Tüskevár irodalmi vetélkedő Fekete István műveiből. A híd ünnepélyes át-adása során Schwartz Béla polgármester megköszönte a lakosságnak, hogy türelmesen viselték ezt a hosszú időt, mióta lezárták az előző hidat. 

- A híd három hét alatt készült el, harminc köbméter vörösfenyőből - mondta a polgármester és reményét fejezte ki, hogy legalább harminc évig szolgálni fogja Ajka város lakosságát. 

Külön köszönetet mondott a kivitelező Avép Kft. dolgozóinak, Dukán László ügyvezető igazgatónak, mert éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy az átadásra készen legyen az új építmény. 

Ezzel a hídavatással útjára indítják a városliget további fejlesztési szakaszát. A terveik között szerepel Molnár Gábor Brazíliájának, Fekete István Tüskevárának kalandpark formájában történő kialakítása. Ezek gyerekeknek és felnőtteknek komoly kalandokat nyújtanak.

Egy rendezvényterület is épül, befejezik a strand, a városliget teljes átépítését, az uszoda lefedését is megoldják, egy új főépületet építenek négy-öt év alatt. 

A fesztiválon a Fekete István parkban is rendeztek programot, kialakították az állatszobrok körül az Olvasóligetet, ahol a könyvtár dolgozói olvastak fel részleteket az író műveiből a gyerekeknek. Este a Pulzus együttes zenélt, majd utcabál volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!