Zirc

2010.02.18. 03:29

Egyre gyűlnek a kézlenyomatok a Halhatatlanok emlékfalán

Ajka - A polgármesteri hivatalban felavatták Tomor Sándor plábános kézlenyomatát a Halhatatlanok falán.

Tóth B. Zsuzsa

Az egy évvel ezelőtt elhunyt népszerű plébános kézlenyomata dr. Marschek Zoltáné mellé került, oda, ahol azon ajkai halhatatlanokra emlékeznek, akik cselekedetükkel, magatartásukkal múlhatatlan érdemeket szereztek. Az ünnepségen a családtagok, a város vezetői, barátok és néhány vendég vett részt.

Rédling Nikoletta Reményik Sándor Örök tűz című versét szavalta, majd Schwartz Béla polgármester emlékező beszédében úgy fogalmazott, hogy mindannyiunk Sanyi bácsija egy éve távozott egy másik világba.

- A város kitüntetettjének kézlenyomatát most leleplezzük, átadjuk a nyilvánosságnak. Sanyi bácsi mindig azt mondta, hogy tüzet gyújtani jött, ahogy a vers is arról, a fényről és szeretetről szólt. Az ő egyéniségének egy részét tükrözi, de egészét nem tudja. Szelleme azonban ott van a városban, a városrészekben, Bódén, Tósokon, de Nemeshanyban is. Ápolni fogjuk emlékét, rendszeresen megemlékezünk róla - mondta a polgármester, majd az alpolgármesterrel, dr. Horváth Józseffel együtt fejet hajtott Tomor Sándor kéznyoma előtt.

Az ajka-bódéi, valamt tósokberéndi plébános érseki tanácsos, Ajka város díszpolgára is volt egyben. Nevéhez fűződik többek között a tósokberéndi templom felújítása, de ő álmodta és építtette meg a a csingervölgyi kápolnát is. Családjának összetartó ereje, valamint az ifjúság fáradhatatlan lelki vezetője volt.

2009. február 6-án, életének 83., áldozópapságának pedig a 41. évében visszaadta nemes lelkét a Teremtőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!