Zirc

2013.02.18. 18:26

Fát kaptak a rászorulók

Zirc - Összesen 200 rászoruló családnak juttatott, általában egy-egy köbméter tűzifát a HM Verga Zrt. az Ezernyi segítség elnevezésű jótékonysági akciójában eddig, az ételosztó akciójuk mellett.

Varga Domokos Péter

Erről hétfőn három helyszínen, sajtótájékoztatón számoltak be a cég vezetői. Zircen a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központban tartották az eseményt. A településen ötven mázsa fával segítették a rászorulókat, ez százezer forint értéket jelent. A kiválasztásban és a szétosztásban igénybe vették az önkormányzat, illetve a városi szociális és karitatív intézmények segítségét - mondta el Pál Lajos, a Verga Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirc Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ megbízott vezetője, Ottó Péter polgármester, valamint a HM Verga Zrt. gazdasági és termelési vezérigazgató-helyettesei, Sashalmi Viktória és Pál Lajos (Fotó: Varga Domokos Péter)

A zirci önkormányzat évek óta alkalmazza a segítségnyújtásnak ezt a módját, tűzifát juttat a rászorulóknak - közölte Ottó Péter, a város polgármestere. Ez természetesen csak korlátozott lehetőséget jelent, a város területén kivágott fákat tudják felajánlani. Egyelőre 34 kérelem érkezett be hozzájuk, az igények kielégítésében egy helyi vállalkozó is segít.

A zirci mellett Herenden és Várpalotán tartottak még sajtótájékoztatót a jótékonysági akcióról a Verga Zrt. vezetői. Herenden az 50 mázsa fa mellett a templom felújításához tíz köbméter asztalos minőségű kőrisfát adományoztak a belső berendezéshez. Várpalotán 100 mázsa tűzifát juttattak a rászorulóknak, emellett részt vettek a közmunkaprogramban is, 2012-ben közel 300 főt alkalmazott a cég - mondta el Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!