Zirc

2013.08.29. 17:45

Falunap és parkavató

Falunap keretében pihenőparkot avattak Bakonytamási központjában augusztus 19-én. A parkban felállított IV. Béla király egész alakos szobrát Takács László készítette tudtuk meg Németh Károly polgármestertől.

Bartuc Gabriella

A szobor mellett egy filagória szolgálja ezentúl az egyre több turistát is, akik szívesen állnak meg pihenni a szépülő, a megyei környezetszépítő versenyen háromszor is első helyezést elnyert településen. Németh Károly polgármestertől megtudtuk, az ünnepségen a falu szülöttének, dr. Kovács Ferenc akadémikusnak, a Miskolci Egyetem volt rektorának díszpolgári címet adományoztak.


Dr. Kovács Ferenc akadémikusnak, a Miskolci Egyetem volt rektorának díszpolgári címet adományozott szülőfaluja (Fotó: Bolla Kálmán)



A rendezvény az új kenyér megáldásával zárult.A parkavatón Papp Tamás, megyei önkormányzati képviselő a községben tapasztalt örvendetes változásokról beszélt. A falunap programjában kispályás focitorna szerepelt, a gyerekeknek pedig pónilovaglási lehetőséget ajándékozott a Veszprém Megyei Könyvtár. Délután a takarékosság jegyében nem szabadtéri sátorban, hanem a Művelődési Házban zajlottak a kulturális műsorok, remek hangulatban.Jó kezdeményezés volt az első alkalommal megrendezett sütemény és tortasütő verseny meghirdetése, 24 ügyes hölgy mérette meg alkotását.

A 10 tagú zsűrinek fel volt adva a lecke a sorrend meghatározásánál.Fellépett a veszprémvarsányi iskola moderntánc csoportja, a pápai Zafír Orientális Társulat hastáncbemutatót és a szintén pápai Black Bunny Rock&Roll pedig akrobatikus táncbemutatót tartott. Michael Jackson emlék show-val, majd a Baráti Dalszínház előadásával folytatódott a délután, a Vati Fiúk Country Club és a Külsővati Linedance műsora zárta a sort.A műsorok alatt a Művelősi Ház udvarán a Nyugdíjas Klub tagjainak köszönhetően terített asztal várta a vendégeket. A jó hangulatú napot hajnalig tartó bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!